Coş de cumpărături

Coşul Cuibărel.ro (0 elemente)
Subtotal: 0.00 lei
Coşul dvs. este gol.

Site-uri prietene

Mamă în era Vărsătorului

Reclame

Reclame

Continuum family

Bucuria de a fi împreună

Ce le putem oferi copiilor nostrii, cu adevărat de bază, solid, să le folosească?  

 

Eu m-a gândit foarte mult, am încercat, verificat. Am observat și experiența altor persoane, mi-am tras concluzii și din ce părea că a avut sau nu a avut rost în viața lor. Pur și simplu nu am găsit nimic material suficient de valabil, să le rămână, să conteze.  

O avere. Spre asta ne străduim destul de mulți, asta-i scuza pentru care nu facem copii devreme sau mai mulți... În ce fel le folosește? Dacă-i facută cu bucurie, împreună eventual, dacă știu cum s-o folosească, s-o "administreze" cumpătat. Că dacă e făcută din răsputeri, plătind cu sanatate sau cu deteriorarea relațiilor, mai mult "costă" decât "aduce".  

O familie. Da, mai ales din perspectiva lui "ca să nu", evităm să facem copii dacă nu avem o relație suficent de stabilă. Ce înseamnă suficient mai vedem, căci după naștere, în cazurile mai fericite după nașteri, alte cutremure ne-așteaptă si iarăși presupusa siguranță tremură. O familie merită păstrată chiar cu mari sacrificii. Dar daca totuși, cade, fiindcă nu suntem singuri, nici perfecți? Eu am decis ferm că nu e cazul nici atunci sa disperăm. Merită sa continuăm.  

Știți ce merită? Să ne bucurăm că suntem împreună. Avem vreo garanție că vor/vom trăi mult?... Haideți să ne bucurăm cât suntem împreună. Nu că-i avem. A avea e ideologie. Ci că suntem! A fi înseamnă viață, trăire.  

Poate fi jenantă, dureroasă o fază sau alta... când te trage un copil de sân... sau cand te trage și celălalt de păr. Dar bucuria care mă inundă când mulțumesc Domnului că suntem împreună, cu toții, sănătoși, dizolvă orice discomfort.  

Calcă prin casă cu praf pe papuci.. dar ce bine că are cine călca.  

 

Deci asta au ei nevoie, să învețe pe viu fericirea. Și asta n-o pot învăța teoretic, ideologic, prin nici un fel de explicații. O pot prelua prin trăire, imitându-ne sufletește: să o simțim noi, fiindu-le alături. Așa facem magice și momentele puține, când nu putem fi mult cu ei, așa ne creștem șansele să fim mai mult și mai plăcut cu ei, spre înflorilea lor și a noastră.  

Pentru mai multe discuții vă invităm pe forumul AP.