Coş de cumpărături

Coşul Cuibărel.ro (0 elemente)
Subtotal: 0.00 lei
Coşul dvs. este gol.

Site-uri prietene

Mamă în era Vărsătorului

Reclame

Reclame

Continuum family

Cateva reguli de siguranta

 

Prima data cand puneti copilul in cuibarel, faceti-o intr-un moment cand bebelusul este linistit si relaxat, sau chiar un pic somnoros, dar nu cand e agitat, are colici sau ii este foame.  

Primele dati cand purtati copilul in cuibarel, sustineti-l cu mana. Majoritatea parintilor fac acest lucru instinctiv, de fiecare data cand au cel putin o mana libera. A sustine si a imbratisa astfel copilul este diferit de a-l lua in brate "“ lasati materialul sa suporte greutatea, in timp ce mainile dvs. sunt acolo pentru protectie si comfort.  

Totdeauna sa aveti o parte de material intre dvs. si corpul copilului. Esarfa se pune fara copil, legatura in fata cu cruce sau cu copil "“ legatura oprizontala. Va asigurati ca nodul este bine legat, ca bebelusul sta bine in leaganul in care este asezat si ca nu atarna, ci este lipit de corpul dvs.  

Leganatul copilului in cuibarel, lipit de corpul dvs. este o metoda foarte buna de linistire si relaxare. Dupa ce va obisnuiti amandoi, veti considera aceasta drept una dintre cele mai usoare si rapide cai de a adormi copilul, chiar daca se mai agita pana in momentul cand sunteti legati si in miscare. Atunci mai e o chestiune de minute pana adoarme, chiar si intr-un mediu aglomerat sau cu zgomote.  

Nou-nascutii se cuibaresc bine si dorm in timp ce mananca in interiorul cuibarelului si pot face asta pentru pana la patru ore, tinind cond ca urmatoarele cateva ore sa se cuibareasca la celalalt san. Bebelusii care erau ridicati pentru ragait s-ar putea sa nu mai aiba nevoie fiindca sug cate putin si adorm repede.  

Nu purtati bebelusul in fata cand gatiti sau manipulati mancare fierbinte, dar puteti manca linistiti cu bebelusul in cuibarel.  

Atentie cand mergeti prin locuri stramte, cand luati colturile, sa nu iasa capul sau corpul copilului prea in afara si sa nu-l raniti. Fiti constienta de dimensiunile dvs. incluzand si copilasul. Un copilas mai mare purtat pe spate poate fi rugat sa se aplece sau sa spuna daca incape printr-un spatiu mai stramt,  

Prichindeii intre 1 si 2 ani, purtati in cuibarel pot sa apuce obiecte periculoase sau casante. Chiar daca asta se intampla arareori, fiti atenti in mod deosebit, mai ales cand acestia sunt purtati pe sold sau pe spate. Ii puteti distrage, cerandu-le ajutorul in activitatea pe care tocmai o faceti.  

Taticii pot savura purtatul copilului in mod deosebit.  

Daca e nevoie sa va aplecati cand copilul este legat de dvs, faceti-o din genunchi, nu din mijloc. Cand ridicati ceva cu o mana si copilul este in fata sau pe sold, sustineti-l cu cealalta.  

 

 

 

Claudia Neacsu  

Mamica Elizei (03/03/2006) si a lui Stefan (27/11/2007)  

Tel. 0723-189.478  

www.cuibarel.ro  

 

Idei si sfaturi inspirate de la Barbara Wishingrad  

www.rebozoway.org