Coş de cumpărături

Coşul Cuibărel.ro (0 elemente)
Subtotal: 0.00 lei
Coşul dvs. este gol.

Site-uri prietene

Mamă în era Vărsătorului

Reclame

Reclame

Continuum family

Ceva despre continuum

Cum știu dinainte forțele ce-l formează, ce urmează să aibă nevoie omul? Secretul este experiența. Lanțul experienței care pregătește omul pentru existența lui pe pământ începe cu aventura primei vietăți unicelulare. Ceea ce este experimentat, în termeni de temperatură, compoziția împrejurimilor, nutrienți disponibili ca să-și alimenteze activitatea, schimbările vremii precum și loviturile de alte obiecte sau membrii ai aceleiași specii au fost transmise descendenților. Pe baza acestor date, transmise prin mijloace încă în mare parte ascunse științei, au avut loc schimbări foarte, foarte incete, schimbări care, pe parcursul unei perioade inimaginabil de lungi, au produs o varietate de forme care au putut supraviețui și s-au putut reproduce, făcând față mediului în diferite moduri.  

Cum se întâmplă întotdeauna când un sistem se diversifică și devine mai complex, adaptat într-un mod mai precis la o varietate mai mare de condiții, efectul a fost o stabilitate mai mare. Viața însăși a ajuns să fie mai puțin în pericol de extincție prin catastrofe naturale. Apoi chiar și dacă o întreagă formă de viață era eliminată, rămâneau destule care să meargă mai departe și chiar să continue să se complice, diversifice, adapteze, stabilizeze.(Este o presupunere rezonabil de sigură faptul că destule "œprime" forme au fost eliminate înainte ca una să supraviețuiască, poate milioane de ani după ultima, și să se diversifice în timp util ca să evite extincția cauzată de vre-un eveniment elemental intolerabil.)  

În același timp, principiul stabilizator era în funcțiune în fiecare formă și în fiecare parte din fiecare formă, luându-și informațiile din moștenirea ei de experiență, din contactele ei de orice fel și dotându-și descendenții cu moduri din ce în ce mai complexe de a face față în mod eficient acestor experiențe.Așadar, modelul fiecărui individ era o reflectare a experienței pe care se aștepta să o întâlnească. Experiența pe care o putea suporta era definită de circumstanțele la care antecesorii săi s-au adaptat.  

Dacă ființele în evoluție s-au format într-un climat care nu depășea 120 grade F (50°C) pentru mai mult de câteva ore și nici nu scădea mai jos de 45 (aprox -45°C), forma în viață putea să continue la fel, dar nu ar fi putut mai mult decât strămoșii săi să-și mențină bunăstarea dacă ar fi fost expusă la excese prelungite la extremele zonei sale de toleranță. Rezervele de urgență ar fi fost epuizate și daca ușurarea nu ar veni curând, ar urma moartea, pentru individ sau specie. Dacă cineva vrea să cunoască ce îi este potrivit unei specii, are nevoie să cunoască așteptările înnăscute ale acelei specii.  

 

Tradus si publicat cu acordul autoarei.