Coş de cumpărături

Coşul Cuibărel.ro (0 elemente)
Subtotal: 0.00 lei
Coşul dvs. este gol.

Site-uri prietene

Mamă în era Vărsătorului

Reclame

Reclame

Continuum family

Impotanța purtării bebelușului cu fața catre persoana purtătoare

Tare mult doresc sa vă împărtășesc ceva: Văd destule familii în care bebelușii sunt ținuți în brate, subînțeleg că în unele cazuri chiar multe ore pe zi, de către mame, tați sau bunici, dar resimt dureros postura "“ sunt ținuți cu spatele la purtător. Și tare vreau să le zic: întoarceți-i cu fața, purtați-i ventral, burtică la burtică, inimă la inimă.  

E adevărat, ei vor să vadă lumea. Dar mai vor ceva: să ne folosească în a o înțelege, în a o interpreta. Purtându-i cu spatele, îi privăm de accesul la limbajul nostrul nonverbal, la mimica, la expresia feței noastre. Bebelușii până la 6 luni, percep lumea fără interpretare, dar ajung treptat să o interpreteze, cu uneltele pe care le oferim noi: emoțiile noastre, reacțiile noastre. Când acestea sunt ascunse, ei petrec o vreme în vid emoțional, fapt care nu-i crește, nici nu-i ajută, urmând apoi să-și aleagă alte repere, fapt pentru care nu știu dacă suntem prea bucuroși. Deci au nevoie să ne vadă fața.  

Bebelușii purtați cu spatele tind, inevitabil, să se lase pe spate, să se sprijine pe corpul persoanei purtătoare și riscă să dezvolte prematur curbura lombară, curbură care singură s-ar forma după primul an de viață, când copilașul umblă în picioare. Deci purtând copilașul cu fața, reducem și riscul de probleme la coloană.  

Și mai avem un aspect emoțional de mare importanță: suprastimularea. Un bebeluș purtat cu spatele către purtător nu are unde să se ascundă daca se simte suprastimulat - singura scăpare e să adoarmă. Observați în super-marketuri, când după ceva alergătura, copilul pur si simplu adoarme. Purtat pe șold, cu fața către purtător, are și perspectiva asupra lumii, are și posibilitatea, când simte nevoia, să-și cuibărescă fățuca în umărul persoanei care îl poartă.  

Așadar, vă recomand cu căldură purtarea călare pe șold, cu fața către dvs., sprijinit cu un braț pe după spate, în cazul în care bebelușul își susține capul. Ajutorul unui cuibărel sau al unei eșarfe este bine venit, va evita oboseala brațelor, iar în cazul nou-născutului va închipui burtica mamei.