Coş de cumpărături

Coşul Cuibărel.ro (0 elemente)
Subtotal: 0.00 lei
Coşul dvs. este gol.

Site-uri prietene

Mamă în era Vărsătorului

Reclame

Reclame

Continuum family

Purtatul bebelușilor

Când am aflat că se poate să port bebelușul, Eliza avea deja 6 luni și credeam că-i mare. Când mă gândeam dacă să-l port pe al doilea, am întrebat-o pe o prietenă, Romelia, dacă nu-i nedrept să port al doilea copil, dacă pe Eliza n-am purtat-o. Mi-a răspuns: "Eliza va avea un frate liniștit și o mamă disponibilă." Și mai știu că întotdeauna avem momentul prezent. Câtă înțelegere, răbdare, empatie îi ofer acum contează enorm, mai mult decât vreo vină trecută.  

Așa că pe ea am purtat-o în brațe, pe lângă cărucior, de câte ori a cerut, iar pe el, mai apoi, în cuibărel, cu ea de mână.  

Cred cu tărie că bebelușii au nevoie să-și petreacă timpul, în perioada când nu sunt ei înșiși mobil, în contact cu un corp viu, fie al mamei, fie al unei persoane disponibile și iubitoare. M-a inspirat Jean Liedloff, cu cartea ei "The continuum concept" http://www.continuum-concept.org/ la care am ajuns, trimisă de Andreina, http://attachmentparenting.ro/cms/front_content.php?idart=2&idcat=3&lang=1.  

La ce folosește să fie purtați? La dezvoltarea pe toate planurile, inclusive intelectual - luând parte la viața adulților - și la descărcarea surplusului de energie. Și vă recomand cu toată căldura articolul: http://attachmentparenting.ro/cms/front_content.php?idcat=30&idart=76.