Produse
Conceptul Continuum
Acestă carte se cere trăită. Cum o trăim? Întâi n-avem răbdare, apoi ne trezim că tocmai am fost răbdători. Întâi nu înțelegem copilul mic sau mare, apoi ne trezim că tocmai rezonăm cu el, ne confirmă bucuria de a fi împreună. Întâi plânge copilul din noi, apoi tocmai îl simțim crescând, pe el împreună cu relațiile lui cu lumea. Experiența personală a autoarei printre membrii altui neam i-a permis să ajungă la anumite concluzii. Vă invităm să le aflăm si să ne împărtășim.
Jean Liedloff(1926 - 2011), scriitoare americana, numita de "Mothering Magazine" o comoara vie, a vizitat indienii Yekuana din jungla amazoniana in decursul a cinci expeditii, care au durat cumulat doi ani si jumatate.
Experienta traita intr-o lume diferita o inspira in scrierea cartii ce poarta si numele unui principiu al naturii umane: "Conceptul continuum", publicata prima data in 1975 la Londra.
"Continuum-ul unei persoane este un întreg, chiar mai mult, el face parte din continuum-ul familiei sale, care la rândul său face parte din cel al clanului, cel al comunității și al speciei, în același fel cum continuum-ul speciei umane face parte din continuum-ul întregii vieți. Fiecare continuum își are propriile așteptări și tendințe care emerg din precedentul îndelung formator. Chiar și continuum-ul care include fiecare ființă vie așteaptă, din experiență, o gamă de factori favorabili în mediul anorganic.În fiecare formă de viață, tendința de a evolua nu este aleatorie, ci își continuă propriile interese. Se îndreaptă spre mai mare stabilitate - aceasta însemnând mai mare diversitate, complexitate și, în consecință, adaptabilitate."
Claudia Neacsu - economista si mamica, pasionata de attachment parenting, a tradus cartea care o inspira in viata de zi cu zi.
www.cuibarel.ro